Undgå indbrud i ferien med sikre vinduer

 

Sommerferien er højsæson for rejser og sommerhusophold – og desværre også for ubudne gæster i hjemmet. Heldigvis kan du minimere risikoen for dyre og ubehagelige indbrud ved at sikre tyvenes foretrukne adgangsvej, nemlig vinduerne. Det fortæller Lars Kjærsgaard Bendtsen fra NVD Næstved Vinduer & Døre, som du kan møde i deres nye vinduesudstilling.

I 2016 skete der ifølge Det Kriminalpræventive Råd knap 32.000 indbrud i danske hjem, hvilket svarer til mere end tre indbrud i døgnet. Imidlertid er tallene ikke jævnt fordelt ud over året, og særligt i forbindelse med feriens rejseaktiviteter og sommerhusophold er der stor risiko for, at dit tomme hus tiltrækker langfingrede ubudne gæster.

Heldigvis er der meget, som du kan gøre for at undgå den dyre og ubehagelige oplevelse, der frarøver dig såvel penge som trygheden i dit eget hjem. Det fortæller Lars Bendtsen fra NVD Næstved Vinduer & Døre, som står klar i deres nye vinduesudstilling til at snakke med dig om bl.a. indbrudssikring.  

Sikkert hjem starter med sikre vinduer
Ifølge Det Kriminalpræventive Råd gælder det først og fremmest om at sikre døre og vinduer effektivt. Netop vinduerne er en af tyvenes mest benyttede adgangsveje, og Lars Bendtsen har flere gode råd til, hvordan du mest effektivt forhindrer indbrud via vinduerne: 

– Først og fremmest kan du vælge en vinduesmodel, som er designet og konstrueret til at modstå indbrud. Er sikkerheden en integreret del af designet, undgår du også at eftermontere sikkerhedsudstyr, som kan påvirke vinduernes udseende, forklarer han. 

Eksempelvis kan du vælge vinduer med sikkerhedslimede ruder, specialdesignede beslag og et solidt lukkesystem, der gør vinduet særdeles vanskeligt at bryde op. Vil du have endnu højere sikkerhed, kan du vælge greb med lås. Lars Bendtsen uddyber:

– Med nogle enkle forholdsregler kan du også gøre vinduerne langt mindre interessante at kaste sig over for en indbrudstyv. Tag nu glaslisterne: 16 procent af alle indbrud sker ved, at tyven piller de udvendige glaslister af og fjerner ruden. Denne metode er meget let og lydløs at benytte, specielt på ældre vinduer. Her kan du besværliggøre tyvens arbejde ved at skrue glaslisterne fast med envejsskruer.

– Et godt alternativ er sikkerhedslimede ruder eller vinduer, hvor glaslisten er monteret på indersiden. Det bevirker nemlig, at ruden ikke kan fjernes udefra, fortsætter han.

Kom de populære indbrudsteknikker i forkøbet
De fleste vinduer er monteret med hasper eller et såkaldt paskvilgreb. Sikres de ikke tilstrækkeligt, kan begge typer åbnes via en såkaldt underboring. Metoden består i, at der bores ind gennem vinduets ramme, hvorefter vinduets låsemekanisme drejes.

Er dine vinduer udstyret med hasper, kan du komme den populære indbrudsteknik i forkøbet ved at udskifte dem til en model med en lille sikring på toppen. Er dine vinduer derimod med paskvilgreb, kan de udskiftes til greb med indbygget lås.

Omkring 20 procent af alle indbrud sker ved, at ruden knuses, og særligt gamle vinduer med 1 lags-rude er udsatte. Har ruderne flere lag glas, er de nemlig vanskeligere at slå itu uden at skabe støj.  

– Vil du undgå, at tyvene knuser ruden, er vinduer lamineret med sikkerhedsfilm også værd at overveje. Sikkerhedsfilmen gør glasset mere robust og svært at gennemtrænge, selv med stort og tungt værktøj. Sker der alligevel et brud, smadres glasset ikke, da det holdes sammen af folien, siger Lars Bendtsen til slut.

Vinduesudstilling skal sikre bedre rådgivning

For mange boligejerne er køb af nye vinduer en helt ny verden, og man kan hurtigt miste overblikket. Derfor har vi valgt at åbne en helt ny udstilling med et bredt udvalg af vinduestyper, døre og selvfølgelig forskellige typer glas og tilbehør fra VELFAC som sikrer, at vi kommer hele vejen rundt om rådgivningen.

Udstillingen med VELFAC vinduer åbner ”officielt” lørdag d. 29. juni, med åbent hus kl. 10-14 på Bådebyggervej 10, hvor interesserede kan komme forbi til en vindues-snak og lidt mad og drikke.

 

For yderligere information, kontakt venligst:
Lars Bendtsen, NVD Næstved Vinduer & Døre │4045 64 98 │mail@nvdenergi.dk

 

Billedtekst til medsendt materiale
Med nogle enkle forholdsregler kan du gøre vinduerne langt mindre interessante for en indbrudstyv, siger Lars Bendtsen, som du kan møde i udstillingen hos NVD Næstved Vinduer & Døre til en snak om bl.a. indbrudssikring.